MARIE MASUREEL

Wanneer wonen passie wordt

Blog: Stylleven

Gekleurde plafonds, voor durvers!

Af en toe stel ik het zelf voor wanneer ik kleuradvies geef, en dan meestal in de kinder- of de speelkamer, maar ook in een keuken kan het bv heel mooi zijn: geef het plafond eens een kleurtje en schilder de muren wit. De meeste mensen kijken dan vreemd op en beginnen te twijfelen of ze dat wel durven, want het is maar al te vaak omgekeerd: de muren krijgen doorgaans een kleur en het plafond wordt wit geverfd.

Toegegeven, het is niet voor elke ruimte weggelegd, zeker met een laag plafond moet je oppassen. Maar kijk eens hoe mooi het resultaat er uit kan zien:

Het is de perfecte manier om een felle kleur te gebruiken, zonder dat het te heftig overkomt.

Het meest frisse effect bekom je wanneer je in de kamer veel wit gebruikt, niet alleen voor de muren maar ook veel licht meubilair. 

Ook heel stijlvol wordt het wanneer de accentkleur van het plafond terugkeert in het meubilair, zoals hier in de bedsprei. 

Op deze manier creëer je een herhaling en verbind je de onderste helft van de kamer met de bovenste helft, en dat zorgt voor harmonie.

Een nog meer uitgesproken manier om dit te doen, is om zowel de muren als het plafond dezelfde prominente kleur te geven. Dat is tevens een oplossing voor ruimtes die niet erg hoog zijn en waarvan je bij een donker plafond anders het gevoel krijgt dat het plafond als het ware op je hoofd valt.

Het wordt wel oppassen wanneer je besluit om de muren en het plafond een verschillende uitgesproken kleur te geven. De beiden gaan dan concurreren met elkaar en dat komt het resultaat niet altijd ten goede:

Voor wie dus zin heeft in eens iets anders: gewoon durven!

Tekst: Marie Masureel

Foto's: Pinterest

Copyright 2017 @ mariemasureel.be , alle rechten voorbehouden. - Webdesign door VNE.be