Black Friday en Thanksgiving

Black friday…. je kan er niet naast kijken tegenwoordig. Een fenomeen dat overgewaaid komt uit de States. Niks op tegen. Leuk, om buitenkansjes en koopjes te kunnen doen. Alleen misschien wat jammer dat ook die andere Amerikaanse traditie niet mee is overgewaaid: Thanksgiving. ‘Count your blessings’, zeggen ze ook in het Engels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb het er ook over in mijn boek: Eens dankbaar zijn voor wat we wél al hebben ipv telkens nieuwe spullen te kopen, dat is een fijne traditie. De Zweden hebben er ook een term voor: ‘Lagom’. Leren waarderen wat je hebt en tevreden te zijn. Kwaliteit boven kwantiteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat is niet zo gemakkelijk. Want wie is er niet ambitieus, en wie is soms niet op zoek naar alweer het volgende interessante project? Maar af en toe wat Lagom integreren en wat trager gaan leven om even stil te staan bij wat we wél al hebben en al wél hebben bereikt, en daar dankbaar om zijn, dat is wel mooi, vind ik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontspullen, upcycling, roteren, niet alles wat je hebt tegelijk uitstallen,… Je leest erover in mijn boek ‘Sfeervol wonen op het ritme van de natuur’. Het zijn manieren om je huis op te frissen zonder telkens nieuwe zaken aan te kopen, en de voldoening die je daarvan krijgt is zeker even groot als de kortstondige kick van een koopje gescoord te hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Luxury to me is not about buying expensive things, it’s about living in a way where you appreciate things’ – Oscar de la Renta

Fotografie: Marie Masureel

Portret credits: Jeroen Van der Spek