Black Friday

Black Friday…..

Zwart in het interieur is al lang niet enkel meer voor de durvers. De diepe kleur heeft een meerwaarde in elke denkbare stijl. Enkele inspiraties:

Zwart is erg populair in de industriële stijl, waar het staat voor rauwe verweerdheid en vervlogen functionaliteit.

Zwart geeft ook altijd een mooi contrast in de ‘Warm strakke’ stijl, waarbij vaak bleke muren aangevuld worden met zwarthouten meubilair in een sober, strak design met veel rechte hoeken.

Zwart is dan ook altijd chic, zeker wanneer het wat glanst, bv voor enkele spaarzame details en opvallende accenten in het interieur.

Maar een matte versie is dan weer typisch voor de Scandinavische stijl.

En in de doorleefde Wabi Sabi stijl is een typisch vuilzwart net ontroerend en desolaat. Het is het gezicht van de vele jaren die verstreken zijn en van invloeden van buitenaf, zoals roest en vuil, die hun sporen nalaten.

In de landelijke stijl zal het zwart meestal gemengd zijn met bv wat bruin pigment, om het iets minder hard te maken en wat natuurlijker. Een zwarte kalkverf bv is nooit diepzwart.

De kleur gaat dan ook nooit out of style. Integendeel, zwart schrijnwerk en smeedijzer zijn de laatste jaren alomtegenwoordig, in werkelijk élke stijl.

En ook alle hipsterbars hebben zwarte elementen (naast de obligate metrotegels en globelampen natuurlijk)

Niet twijfelen dus, maar gewoon doen. Enjoy your black friday!
Marie
Foto’s via Pinterest