Column in Wonen Landelijke Stijl – herfst

 

Rijkelijk kleurenpalet

 

Terwijl buiten de natuur haar bonte herfstkleed aantrekt, merk ik dat ik ook in huis naar diepe tinten grijp. De natuur geeft me altijd inspiratie en de combinatie van paars, rood, oker, roest en bruin komt tot uiting in de kruinen van de bomen. Ik laat dit warme kleurenpalet van buiten graag binnen weerspiegelen, om het uitbundige herfstmoment te koesteren. Een periode die helaas maar enkele weken duurt alvorens de meedogenloze herfststormen opduiken en de bomen hun kleurenpracht verliezen.

Het is nog oogsttijd, een tijd van overvloed, en ik hou ervan om groenten en fruit uit te stallen die qua kleur mooi passen binnen dit indian summer thema. Bruine noten en paarse artisjokken in een keramieken fruitschaal, rode uien in een houten kom,… Het benadrukt het gevoel van rijkelijkheid en weelde.

Voorts vind ik deze diepe tinten ook prachtig voor de stoffering in huis. Kelimkussens met hun typische felle kleurenmixen en mysterieuze prints zijn het middel bij uitstek om elke zitbank tot leven te wekken. Een paars linnen tafellaken en dito servetten zijn dan weer de perfecte keuze voor een rijkelijk gevulde tafel. Om een nog chiquere uitstraling te bekomen, kan je dit bonte palet aanvullen met gouden accenten, zoals kandelaars en bestek. Voor een meer natuurlijke, doorleefde look kies ik evenwel voor zwarte accenten in smeed- en gietijzer.

Het is altijd weer een fijne bezigheid om het huis gezellig te maken met warme en natuurlijke elementen. Zo is onze woning alvast voorbereid op de koude dagen die er onvermijdelijk zullen aankomen. Maar daar denken we nog heel even niet aan.

Verschenen in het magazine Wonen Landelijke Stijl (Tekst, styling en fotografie: Marie Masureel)