Column in Wonen Landelijke Stijl – zomer

Haal de zon in huis

Kleur in huis is lang niet alleen voor durvers. En toch moeten veel mensen een drempel over alvorens ze uit hun veilige cocon van tijdloze beiges, gebroken wittinten en warme grijsnuances durven te breken. Zelf ben ik geen voorstander van veel felle kleuren ineens, ik hou enorm van wit en gezellige neutrals. Toch ben ik een aantal jaren geleden in mijn eigen woning meer en meer kleur gaan gebruiken. Het ideale moment om hier mee te starten is de zomer, want dan zie je overal in de natuur al veel kleuren, en dat verlaagt de drempel.

Misschien is een vibrerend fuchsia of een levendig turquoise wat te hoog gegrepen? Zo fel hoeft het ook helemaal niet. Begin gewoon met een warm geel. Deze kleur doet je hele huis stralen, want het is uiteraard de kleur van de zon. Ik koos oker voor dit moodboard, een geeltint die wat ‘vuil’ is, met wat bruin in. Dat zorgt ervoor dat het geel wat getemperd wordt en niet zo fel oogt als bv citroengeel. Deze okerkleur past gegarandeerd bij de neutrale tinten in de rest van je woning, het geeft alleen net dat tikkeltje meer zomerse warmte en levendigheid.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog graag een extra accentkleur aan dit zomerse palet toevoegen? Keuze te over, want okergeel kan je met veel andere kleuren combineren. Het past perfect samen met roze- en mauvetinten, paars, groen en blauw. Om kleuren te mixen, laat ik me graag inspireren door de natuur. Aan zee vond ik laatst schelpen met okergeel en wit, en in het helmgras van de duinen vond ik een combinatie terug van geelbeige en groengrijs. Al deze elementen liet ik weerspiegelen in het moodboard, en ik voegde er nog wat warme metallics aan toe voor een extra sprankeltje zomer.

 

Column verschenen in het magazine Wonen Landelijke Stijl (Tekst, styling en fotografie Marie Masureel)