Zo overleef je de kerstperiode.

Kerst in huis. We proberen recepten uit, versieren het huis van boven tot onder en maken knutselwerkjes met de kinderen. Maar temidden al dat kerstgedruis kunnen sommige van deze intenties kopzorgen baren. Hier vind je alvast tien trukjes die je misschien nog niet kende en die jou het leven wat eenvoudiger of leuker zullen maken:

1. Een grote vaas, weinig kerstballen en je wil toch een vol effect? Zet er dan gewoon een wc-rolletje in in het midden. Zo’n rol is ook handig om je geschenkpapier bijeen te houden. Je knipt het gewoon open in de lengte.

 

 

 

 

 

 

2. Is je kerstboom nogal mager uitgevallen? Maak ‘m wat voller door er een lint van namaakgroen in te weven. Eens alle lichtjes, ballen en andere decoratie er in hangen, merk je het lint niet eens meer op.

 

 

 

 

 

3. Nog pompoenen liggen van Halloween? Spuit ze wit en maak er een sneeuwman van!

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Gebruik lege eierdozen om je breekbare kerstdecoratie handig én veilig op te bergen.

 

 

 

 

 

5. Haat je het ook zo wanneer je kerstlichtjes helemaal in de war zijn? Voorkom dit door ze op te rollen op een kleerhanger. Zitten ze echt hopeloos in de knoop? Gooi ze niet weg, maar leg ze onderin een pot met wat takken.

 

 

 

 

 

6. Koekjes gebakken met de kids? Maak het nog leuker door originele koekjesdozen te maken van lege verpakkingen van vershoudfolie.

 

 

 

 

 

 

 

7. Vind je ‘t ook zo storend, al dat geschenkpapier dat overal in het rond slingert wanneer de pakjes open gemaakt zijn? Neem nu al een kartonnen doos en doe er wat cadeaupapier rond, zo heb je een decoratieve papiermand op het feest, lekker makkelijk en netjes!

 

 

 

 

 

 

8. Gooi het geschenkpapier trouwens niet weg. Strijk het wat glad met je handen en vouw het mooi op, en je hebt al een knutselideetje voor volgend jaar om zelfgemaakte wenskaarten te maken van de restjes.

 

 

 

 

 

9. Opgeraapte dennenappels die je wit verft, kunnen heel decoratief en goedkoop zijn als tafelversiering. Bak ze wel eerst op een ovenplaat om de insecten te doden en dompel ze nadien in de verfpot onder aan een haakje. Zo hang je niet helemaal vol met verf. Ook geschilderde kaneelstokjes zijn trouwens mooi op tafel, met een kaars in het midden en een lint errond.

 

 

 

 

 

 

 

 

10. Deze tijd van het jaar is ideaal om je vriezer schoon te maken. Je zet alle bevroren voedingswaren buiten in een wasmand, in de koude buitenlucht ontdooien ze niet zo snel. Je kan van je vriezer en de koelkast ook een sneeuwman maken, zo baadt de keuken eveneens in de kerstsfeer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor nog meer inspiratie en mooie sfeerfoto’s, bekijk mijn album ‘Christmas at home’ op Pinterest.

Fijne feesten!

Marie